Ndërlidhjet

Kosovë: Shënohet 14 vjetori i bombardimeve të NATO-s


Ushtarët e NATO-s në Kosovë
Në Kosovë sot shënohet 24 Marsi i vitit 1999, kur NATO-ja i filloi sulmet ajrore kundër caqeve ushtarake dhe policore të Serbisë në Kosovë dhe në Serbi.

Fushata ajtore e Aleancës veriatlantike zgjati 78 ditë dhe përfundoi me dëbimin e forcave ushtarake dhe policore të Serbisë nga Kosova.

Njëherësh, kjo fushatë e përfundoi luftën në Kosovë kundër regjimit të Serbisë dhe e ndali shtypjen e shqiptarëve të Kosovës nga ky regjim. Poashtu, e ndali dëbimin masiv të shqiptarëve nga Kosova dhe atyre që ishin larguar, u mungësoi kthimin në shtëpitë e tyre.

Tërheqja e forcave serbe e hapi rrugën për hyrjen e ushtarëve të NATO-s në Kosovë, në kuadër të misionit paqeruajtës ndërkombëtar, KFOR, i cili ende është i pranishëm në Kosovë.

Konsiderohet se 24 Marsi i vitit 1999 paraqet një ditë historike për Kosovën dhe për Ushtrinë Çlirimtare të Kosovës, pasi e mundësoi çlirimin dhe pavarësimin.

Raportohet se 14 vjetori i fillimit të fushatës së bombardimeve të NATO-s, në Kosovë do të shënohet me aktivitete të shumta.
XS
SM
MD
LG