Ndërlidhjet

Rusia e Serbia me marrëveshje për partneritet


Tomisllav Nikolliq dhe Vladimir Putin
Serbia dhe Rusia pritet që ta ndënshkruajnë një marrëveshje për partneritet strategjik të premten.

Dokumenti pritet të nënshkruhet nga presidenti Vlladimir Putin dhe homologu i tij serb, Tomislav Nikoliq në Soçi.

Mediat serbe thonë se marrëveshja bën thirrje për forcimin e lidhjeve në dsa fusha që nga prjoktet e biznesit, ato tregtare dhe të infrastrukturës.

Gjithashtu mbështetet një bashkëpunim më i ngushtë politik, në vecanti për Kosovën, shpallja e pavarësisë e së cilës në vitin 2008 nuk është njohur as nga Serbia e as nga Rusia.
XS
SM
MD
LG