Ndërlidhjet

OKB-Inspektorë për armë kimike arrijnë në Turqi


Ilustrim
Një ekip inspektorësh të mandatuar nga Kombet e Bashkuara, që u ndaluan të hynin në Siri, kanë udhëtuar për në Turqi prej nga do të mbledhin informata rreth përdorimit të mundshëm të armëve kimike gjatë luftës civile në Siri.

Anëtarët e ekipit që ka mbledh Sekretari i Përgjithshëm i Kombeve të Bashkuara ka qëndruar në gjendje gatishmëria në Qipro prej muajit prill.

Atyre u ishte refuzuar hyrja në Siri, pas pretendimeve nga qeveritë perëndimore, se regjimi i Bashar al-Assad po përdor armë me mbushje kimike kundër popullatës civile dhe kryengritësve.
XS
SM
MD
LG