Ndërlidhjet

Fuele: Dyert e BE-së për Ballkanin janë të hapura


Stefan Fuele-03
Komisionari për zgjerim i Bashkimit Evropian, Stefan Fuele, ka thënë se pranimi i Kroacisë në BE dëshmon se dyert e bllokut janë të hapura për të gjitha vendet e Ballkanit Perëndimor.

“Hyrja e Kroacisë është dëshmi e re e fuqisë transformuese të politikës së zgjerimit”, ka thënë Fuele në një videomesazh për vendet e Ballkanit Perëndimor.

Ai ka thënë se ky është mesazh i qartë se të gjitha vendet e rajonit kanë perspektivë evropiane me kusht që zbatojnë reformat në fushën e sundimit të ligjit, ndërtojnë parime demokratike dhe mbrojnë të drejtat e njeriut.

“Nuk ka rrugë të shkurtra dhe as formula magjike”, ka thënë Fuele.

Nga sot, Kroacia është bërë anëtarja e 28-të e Bashkimit Evropian.
XS
SM
MD
LG