Ndërlidhjet

SHBA hapi 195,000 vende pune në qershor


Ilustrim
Ekonomia amerikane ka hapur 195,000 vende të reja të punës në muajin qershor.

Shifrat e Byrosë së Statistikave janë mbi parashikimet e ekonomistëve për 165,000.

Falë kësaj rritjeje, norma e papunësisë ka mbetur e pandryshueshme në SHBA – në 7.3 për qind të fuqisë punëtore.

Për rrjedhojë, bursat amerikane kanë pësuar rritje gjatë së premtes, si dhe dollari është forcuar ndaj euros.
XS
SM
MD
LG