Ndërlidhjet

Nesër nis Muaji i Shenjtë i Ramazanit


Besimtarë myslimanë në Prishtinë - foto arkivi
Nesër është dita e parë e Ramazanit, njëra nga festat më të rëndësishme myslimane.

Ky muaj i shenjtë është periudha kur besimtarët myslimanë përmbahen rreptësisht nga ngrënia, pirja dhe kënaqësitë trupore, që nga paralindja e diellit deri në perëndim të tij.

Ramazani vjen çdo vit dhjetë ditë më herët dhe zgjat 30 ditë.

Pas përfundimit të tij është Festa e Bajramit të Madh.
XS
SM
MD
LG