Ndërlidhjet

Policia armene dëshiron të gjobisë homoseksualët


Flmauri i Armenisë
Policia e Armenisë ka propozuar sot ndalimin e “marrëdhënieve seksuale jo tradicionale” në këtë shtet.

Amandamentimi i propozuar në ligjin e kundërvajtjeve administrative janë publikuar në faqen e internetit të policisë së Armenisë gjatë kësaj jave.

Amandamentimet thonë se qytetarët, entitetet ligjore dhe zyrtarët do të gjobitën deri në 4 mijë dollarë për promovim të “marrëdhënieve seksuale jo tradicionale”.

Në ish republikat sovjetike marrëdhëniet në mes të gjinive të njejta zakonisht përshkruhen me fjalë të njejta.

Armenia dhe shumica e ish anëtarëve të Bashkimit Sovjetik, e kanë dekriminalizuar homoseksualitetin në fillim të viteve të 90-ta, mirëpo armiqësia ndaj homoseksualve mbetët e lartë.
XS
SM
MD
LG