Ndërlidhjet

Burrat evropianë janë zgjatur 11 cm në periudhën 1870 - 1980


Ekipi futbollistik britanik me gaz-maska gjatë Luftës së Parë Botërore, diku Francën veriore, 1916.
Gjatësia mesatare e meshkujve evropianë është rritur për 11 centimetra nga fillimi i viteve 1870 deri në vitin 1980.

Kjo sipas vlerësimeve të shkencëtarëve që janë publikuar të hënën, reflekton përmirësime të rëndësishme sa i përket shëndetit në të gjthë rajonin.

Ndryshe nga pritjet, studimi i publikuar sot gjithashtu ka zbuluar se gjatësia mesatare është përshpejtuar në periudhën që përfshinë të dy luftërat botërore dhe kohës që njihet më shumë si “Depresioni i Madh”, kur varfëria, racionimi i ushqimit dhe vështirësitë e luftës është pritur që ta kufizojnë rritjen e njerëzve.
XS
SM
MD
LG