Ndërlidhjet

Tokio “vend i sigurt” për Olimpiadën 2020


Flamuri olimpik
Komiteti Përgatitor për ofertën e Tokios si nikoqir të Lojërave Olimpike më 2020 u ka dërguar letër anëtarëve të Komitetit Olimpik Ndërkombëtar për t’i siguruar se qyteti është plotësisht i sigurt.

Në letër ofrohen garanci se Tokio nuk është në asnjë mënyrë e ekspozuar ndaj rrezatimit nga centrali bërthamor Fukushima, i cili ka pësuar dëmtime të mëdha nga tërmeti dhe cunami i vitit 2011.

Të shtunën në Buenos Aires, Komiteti Ndërkombëtar Olimpik vendos për kandidaturat e Stambollit, Madridit dhe Tokios.
XS
SM
MD
LG