Ndërlidhjet

McCain: Intervenimi duhet të ketë cak edhe forcat ajrore siriane


Senatori republikan amerikan, John McCain (ilustrim)
Senatori, John McCain do ta përkrahë kërkesën e presidentit, Barack Obama për të intervenuar në Siri nëse kjo do ta “ndryshonte situatën në fushë-betejë”.

McCain i ka thënë televizionit NBC se është e pamjaftueshme që t'i dërgohet mesazh presidentit sirian, Bash al Assad vetëm me reagim të kufizuar.

McCain ka thënë se rezoluta për intervenim duhet të përfshijë edhe autoritetin për ta degraduar fuqinë e forcave ajrore të Sirisë.

Senatori republikan thotë se lufta në këtë shtet është “luftë jo e drejt” dhe se Assadi ka fuqi më të madhe.

McCain ka thënë nëse autorizimi nga Kongresi nuk do të ndryshonte balancin e fuqisë dhe t’iu jap rebelëve një mundëis më shumë për të luftuar, atëherë “kjo nuk do kishte efektin e dëshiruar”.

Ish rivali në garën e parë për president të SHBA-ve, gjithashtu ka thënë se ai “nuk mund të përkrahë diçka që do të mund të mallkohet në periudhë afatgjate”.
XS
SM
MD
LG