Ndërlidhjet

Hollywood-i nderon Jolie, Martin, Lansbury dhe Tosi


Aktorja Angelina Jolie në rolin e të deleguares speciale të UNHCR-së duke u takuar me refugjatët sirianë në kampin Zaatari, Jordani - 06 dhjetor 2012
Akademia e Arteve dhe Shkencës në SHBA ka njoftuar se aktorët Angelina Jolie, Angela Lansbury, Steve Martin dhe disenjatorin italian, Piero Tosi janë të caktuar të parët që do nderohen me "Çmimin e Guvernatorëve".

Ky çmim në fakt është një statujë e Oskarit që u jepet atyre të cilët kanë dhënë kontribut të rëndësishëm për industrinë e filmit përmes angazhimeve të tyre në fusha të tjera, pra nuk janë çmimet që jepen çdo fillim vit për angazhimet artistike të tyre.

Angelina Joli do nderohet për shkak të angazhimeve në programet humanitare nëpër botë të cilat i "kanë bërë nder industrisë së filmit", thuhet në sqarimin zyrtar të Akademisë.

Ceremonia e dhënies së këtyre çmimeve do të mbahet më 16 nëntor në Hollywood.
XS
SM
MD
LG