Ndërlidhjet

Sot - Dita Ndërkombëtare e Shkrim-Leximit


Ilustrim
Sot është Dita Ndërkombëtare e Shkrim-Leximit.

Organizata për Edukim, Shkencë dhe Kulturë e Kombeve të Bashkuara (UNESCO) ka shënuar këtë ditë më 8 shtator qysh në vitin 1967.

Të dhënat tregojnë se në botë janë rreth 900 milionë analfabetë – shumica e tyre gra dhe fëmijë.

Në Kosovë, sipas regjistrimit të fundit, jetojnë mbi 50,000 analfabetë klasikë.
XS
SM
MD
LG