Ndërlidhjet

Hawking e përkrahë vetëvrasjen e mëshirshme


Shkencëtari Stephen Hawking (Ilustrim)
Kozmologu britanik, Stephen Hawking e ka përkrahur të drejtën e personave që kanë sëmundje të rënda e të pasherueshme që t’i japin fund jetës dhe të ndihmohen për këtë gjë derisa kujdestarët e tyre janë të pranishëm.

Shkencëtari në karrocë, ishte diagnostifikuar me sëmundjen e neuronit motorik në moshën 21 vjeçare, ndërsa i janë dhënë vetëm 2 deri në 3 vjet për të jetuar.

Hawking, tani 70 vjeçar, është një nga shkencëtarët kryesor të botës, i njohur veqanërisht për punën e tij për vrimat e zeza dhe si autor i librit shumë të sukseshëm, “A Brief History of Time”.
XS
SM
MD
LG