Ndërlidhjet

Gjermani: Sipas sondazheve dalëse – Merkel fitoi


Angela Merkel
Angela Merkel e ka fituar edhe mandatin e tretë si kancelare e Gjermanisë, thonë sondazhet dalëse (exit polls) të rrjeteve televizive gjermane, pas mbylljes së votimeve.

Sipas këtyre sondazheve, koalicioni i qendrës së djathtë i zonjës Merkel, CDU/CSU, ka fituar 42% të votave, ndërsa partia SPD, deri tash në opozitë, ka fituar 25.5%.

Mëtutje pasojnë partia e të gjelbërve dhe partia e majtë e linjës së fortë, që të dyjat kanë fituar më tepër se 8% të votave, sipas sondazheve dalëse.

Nëse partia partnere e zonjës Merkel, Demokratët e Lirë, nuk do të fitoj mbi 5% të votave, atëherë Angela Merkel duket se do të jetë e detyruar ta formoj “koaliconin e madh” me socialdemokratët (SPD).

Ky koalicion e ka qeverisur Gjermaninë edhe në periudhën 2005 – 2009.
XS
SM
MD
LG