Ndërlidhjet

Kina merr me qira 3 milionë hektarë tokë në Ukrainë


Ilustrim
Kina do të marrë me qira, për 50 vjetët e ardhshëm, tre milionë hektarë tokë bujqësore të Ukrainës.

Marrëveshja midis dy vendeve është nënshkruar sot në Shangai.

Ajo thuhet se kap vlerën e 2.6 miliardë dollarëve në vit.

Raportet e mediave thonë se toka bujqësore do të përdoret kryesisht për rritjen e drithërave dhe të derrave.

Me më shumë se 1.3 miliard banorë, Kinës i janë rritur dukshëm kërkesat për ushqim.
XS
SM
MD
LG