Ndërlidhjet

Asutriakët votojnë në zgjedhjet parlamentare


Ilustrim
Austriakët votojnë sot për përbërjen e re parlamentare.

Sondazhet sugjerojnë mbetjen në pushtet të social-demokratëve dhe partnerit të tyre të koalicionit, Partisë Popullore.

Për 183 vende të Parlamentit të Austrisë garojnë nëntë parti, edhe pse vetëm pesë prej tyre kanë shanse të arsyeshme për të kaluar pragun zgjedhor prej 4 për qind.

Social-demokratët, e udhëhequr nga kancelari Werner Faymann, kanë udhëhequr sondazhet e opinionit me rreth 28 për qind të votave, që është afër shifrës 29 për qind, që kanë siguruar në zgjedhjet e vitit 2008.
XS
SM
MD
LG