Ndërlidhjet

FMN: Ekonomia globale po rimëkëmbet ngadalë


Logo e FMN-së
Drejtoresha e Fondit Monetar Ndërkombëtar, Christine Legarde, ka tërhequr vërejtjen se ekonomia globale është në një proces rimëkëmbjeje të ngadalshme dhe “të pabalancuar”.

Më heret gjatë kësaj jave, FMN i zbriti parashikimet e saj për rritjen ekonomike botërore nga 3.6 në 2.9 %.

Legarde, foli edhe për mosarritjen e një marrëveshjeje për borxhin shtetëror amerikan, çka sipas saj mund të ketë pasoja serioze për Amerikën dhe botën.

Sa i përket eurozonës, Legarde tha se, edhepse ka "përmirësime për daljen nga regresi", duhet të përfundohet “me pastrimin e sistemit bankar” në shtetet e zonës.
XS
SM
MD
LG