Ndërlidhjet

Në Kinë, inflacioni për muajin shtator është rritur në 3.1 %, nga 2.6 %, sa ishte në gusht.

Agjencia zyrtare e lajmeve Xinhua, tha se çmimet e ushqimeve gjithashtu shënuan rritje për 6.1 % në krahasim me muajin e njejtë të vitit të kaluar.

Pushimet, thatësirat dhe përmbytjet, janë pjesë e arsyes për këto ngritje.

Këto shifra vijnë pasi eksportet e Kinës u zvogëluan befasishëm në shtator, derisa importet u rritën.
XS
SM
MD
LG