Ndërlidhjet

Armeni: Gjykata liron aktivistin opozitar


Tigran Arakelian
Një gjykatë apeli në Jerevan ka urdhëruar lirimin aktivistit të njohur opozitar, Tigran Arakelian.

Gjykata vendosi sot, se disa pjesë nga akuzat kundër tij, duhet të hiqen, dhe masa e dënimit të zbritet nga gjashtë në tri vjet heqje lirie.

Gjykata gjithashtu tha se aktivisti duhet të lirohet, si pjesë e një amnistie të inicuar nga shteti armen, në kuadër të shënimit të 22 vjetorit të shpalljes së Pavarësisë.

Arakelian ka kaluar më shumë se dy vjet në burg.

Ai insiston që lënda ndaj tij është plotësisht e motivuar mbi baza politike.
XS
SM
MD
LG