Ndërlidhjet

Komisioni Evropian është i përgatitur të rekomandojë hapjen e bisdimeve me Maqedoninë, për anëtarësim në Bashkimin Evropian.

Maqedonia ka qenë kandidate zyrtare për BE që tetë vjet.

Por, ajo ka ngecur në procesin e integrimit për shkak të kontestit të emrit me Greqinë – një mosmarrëveshje kjo që mbetet e pazgjidhur për dy dekada.

Në draft-raportin e parë nga Radio Evropa e Lirë, Brukseli po ashtu kritikon Shkupin për korrupsion dhe mungesë të kompetencës së gjykatave.

Ai po ashtu thekson se diversiteti i mediave ka shënuar rënie.
XS
SM
MD
LG