Ndërlidhjet

Bjellorusi: Të konfiskohen veturat e shoferëve të dehur


Ilustrim
Një ligj, i cili lejon konfiskimin e veturave të atyre që kapen dy herë duke vozitur në gjendje të dehur apo nën ndikim e narkotikëve, ka hyrë në fuqi Bjellorusi.

Ligji ishte miratuar në qershor.

Sipas këtij ligji, vetura e shoferit të dehur do të konfiskohet, edhe nëse ai nuk është pronari i saj.

Ligji gjithashtu parasheh që veturat e konfiskuara të shiten, dhe paratë e mbledhura nga shitja të shkojnë ose në thesarin e shtetit, ose në kompensim të atyre që kanë pësuar nga aksidentet e shkaktuara nga shoferët e dehur.

Ligji do të jetë në fuqi edhe për shtetasit e huaj që vozisin nën ndikimin e alkoolit.
XS
SM
MD
LG