Ndërlidhjet

Harvard: Lajthitë dhe arrat, ulin mundësinë për sulme në zemër


Pemë arre, Siri
Një studim i ri rreth ushqimit dhe vlerave të produkteve të ndryshme, thotë se konsumimi i lajthive, arrave dhe frutave të tjera të këtij lloji, mund të ndihmojë në parandalim e sulmeve në zemër dhe të kancerit.

Studimi i kryer për një periudhë më shumë se tridhjetë vjeçare nga Universiteti i Harvardit, ka monitoruar 199 mijë gra dhe burra.

Studimi gjeti se ata që hanin arra, lajthi ose bajame, kishin 20 përqind më pak gjasë të vdisnin në kohën sa po zhvillohej studimi dhe se konsumimi i tyre zvogëlonte mundësinë për sulme në zemer ose kancer.

Studimi megjithatë nuk ka specifikuar se cilat lloje të frutave të forta janë më të rekomandueshme.
XS
SM
MD
LG