Ndërlidhjet

Kroatët kundër martesave të gjinisë së njëjtë


Zagreb
Kroatët kanë votuar të dielën kundër maretsave ndërmjet gjinive të njëjta.

Në referendumin për definimin e martesës, shumica e tyre i kanë dhënë mbështetje definimit si “bashkim të një burri dhe një gruaje”.

Miratimi i kësaj mase nxjerr jashtë ligjit martesat ndërmjet gjinive të njëjta në vendin më të ri të Bashkimit Evropian.

Referendumi i së dielës ishte rezultat i një nisme të mbështetur nga kisha.
XS
SM
MD
LG