Ndërlidhjet

3 dhjetori - Dita e Personave me Aftësi të Kufizuara


Ilustrim
Sot është Dita Ndërkombëtare e Personave me Aftësi të Kufizuara.

Mbi një milliard njerëz, ose rreth 15 për qind e popullsisë së botës, jetojnë me një formë të aftësisë së kufizuar.

Shumica e tyre ndodhen në shoqëri të varfra dhe nuk kanë qasje të barabartë në burimet themelore, të tilla si arsimi, punësimi dhe kujdesi shëndetësor.

Tema e sivjetme e Kombeve të Bashkuara është: “Thyeni barrierat, hapni dyert: për një shoqëri gjithëpërfshirëse dhe zhvillim për të gjithë”.
XS
SM
MD
LG