Ndërlidhjet

10 dhjetori – Dita e të Drejtave të Njeriut


Ilustrim
Sot është Dita Ndërkombëtare e të Drejtave të Njeriut.

Dhjetë dhjetori përkujton miratimin e Deklaratës Universale të të Drejtave të Njeriut, më 1948, në Kombet e Bashkuara.

Dita e të Drejtave të Njeirut, këtë vit, ka në qendër të vëmendjes të drejtat e të gjithë njerëzve: grave, të rinjve, personave me të aftësi të kufizuara, të varfërve, të margjinalizuarve e të tjerë.

Qëllimi është që zëri i tyre të dëgjohet në jetën publike dhe të përfshihen në vendimmarrje.
XS
SM
MD
LG