Ndërlidhjet

Papa apelon për solidaritet dhe barazi


Papa Françesku
Papa Françesku ka bërë thirrje për më shumë solidaritet dhe barazi në gjithë botën, pas një periudhe të krizës ekonomike.

Françesku, i cili të mëkurën është shpallur Personi i Vitit nga revista “Time”, po ashtu ka shprehur kritikat e tij për spekulatorët financiarë, duke thënë se ata kanë qenë shpesh të dëmshëm për sistemet ekonomike dhe sociale.

Po sot, Këshilli i Evropës ka thënë se Vatikani ka bërë shumë punë për të forcuar ligjet dhe praktikat e tij kundër shpëlarjes së parave, porse tani duhet t’i zbatojë me rigorozitet ato.
XS
SM
MD
LG