Ndërlidhjet

Përkthyesi kontrovers, i përfshirë në një “bandë vrasëse”


Në shërbimin përkujtimor për Mandelën...
Të afërm dhe miq të Thamsanqa Jantjie, njeriut që ka bërë përkthime false në gjuhën me gishta gjatë shëërbimit përkujtimor për Nelson Mandelën, kanë thënë se ai ka qenë pjesë e një bande që ka djegur dy burra për vjedhjen e një televizioni.

AP raporton se një kushëri i Jantjie dhe tre miq të tij kanë kujtuar një ditë më 2003, kur Jantjie dhe një grup burrash kanë kapur dy persona me një televizion të vjedhur, u kanë vendosur goma rreth qafave dhe u kanë vënë zjarrin atyre.

Jantjie thuhet se nuk është burgosur pasi një gjykatë e ka shpallur atë të paaftë mendërisht për të dalë në gjyq.
XS
SM
MD
LG