Ndërlidhjet

Taxhikistani dënon shtetasit “rebelë” në Siri


Siri
Gjykata Supreme në Taxhikistan ka dënuar tre shtetas me nga dy vjet burgim, për shkak se kanë luftuar në anën e forcave antiqeveritare në Siri.

Të tre ata kanë qenë studentë në Universitetin Ndërkombëtar të Sirisë, të cilët kanë vendosur për t’iu bashkuar forcave rebele.

Ata janë arrestuar në muajin tetor, kur janë rikthyer në Taxhikistan.

Pasi ky vend nuk ka ligjin anti-mercenar, të tre ata janë akuzuar për “pjesëmarrje në grupe kriminale dhe të armatosura”.
XS
SM
MD
LG