Ndërlidhjet

Venezuelë: Kreditë e Kinës kthehen me naftë


Nicolas Maduro
Presidenti i Venezuelës, Nicolas Maduro, thotë se Kina i ka shtuar kreditë e reja për Venezuelën për 5 miliardë dollarë.

Maduro tha se qeveria e tij planifikon që këto fonde t’i shfrytëzoj për ndërtim të shtëpive dhe për zhvillimin e sistemit të transportit, të teknologjisë satelitore dhe për ushtri.

Prej vitit 2008, Venezuaela i ka marrë afro 36 miliardë dollarë amerikanë kredi nga Kina dhe kthimin e tyre e bënë duke eksportuar naftë në Kinë.
XS
SM
MD
LG