Ndërlidhjet

Rasti i parë fatal nga gripi i shpezëve H5N1 është raportuar në Kanada – për herë të parë në Amerikën e Veriut.

Ministria e Shëndetësisë ka thënë se rasti në Alberta është i izoluar dhe se rreziku për publikun është shumë i vogël.

Zyrtarët thonë se personi ka arritur në Kanada përmes fluturimit nga Pekini.

Nuk ka dëshmi se dikush tjetër është infektuar nga viktima.

Organizata Botërore e Shëndetësisë ka thënë se që nga mesi i dhjetorit janë konfirmuar 648 raste me gripin H5N1, shumica në Azi.

Prej tyre 384 raste kanë qenë fatale.
XS
SM
MD
LG