Ndërlidhjet

Pakistani dënon me vdekje një shtetas britanik


Pakistan
Një gjykatë në Pakistan ka dënuar me vdekje një shtetas britanik, me origjinë pakistanze.

Mohammad Asghar është shpallur fajtor për blasfemi.

Ai është arrestuar në vitin 2010 në qytetin Ravalpindi, pasi ka shkruar letra duke pretenduar se është profet.

Gjykata ka hedhur poshtë pohimet e mbrojtjes se Asghar, 65 vjeç, ka probleme me shëndetin mendor.

Blasfemia është çështje shumë e ndjeshme në Pakistan dhe dënohet me vdekje.
XS
SM
MD
LG