Ndërlidhjet

HRW: Të hetohen “rrahjet brutale” në Ukrainë


Logoja e Human Rights Watch
Organizata për të drejtat e njeriut, Human Rights Watch, ka kërkuar që të hetohen rrahjet e policisë dhe sulmet e tjera brutale në protestat antiqeveritare në Ukrainë.

HRW ka akuzuar policinë për rrhaje brutale të disa personave, përfshirë një 17-vjeçar.

Yulia Gorbunova, hulumtuese për Ukrainën pranë HRW-së, ka thënë se trajtimi i Mikhailo Niskuguzit, i cili është rrahur, zhveshur dhe poshtëruar, cilësohet si torturë.

Ukraina është përfshirë nga protestat antiqeveritare për më shumë se dy muaj.
XS
SM
MD
LG