Ndërlidhjet

Thaçi: Reformat zgjedhore të bëhen në shkurt


Kryeministri i Kosovës, Hashim Thaçi
Pas mungesës së konsensusit të domosdoshëm për ndryshimet kushtetuese për vendet e rezervuara për komunitete në Kosovë, kryeministri Hashim Thaçi ka ftuar spektrin politik të Kosovës që t’i bëjë reformat e nevojshme zgjedhore, të cilat garantojnë proces transparent dhe demokratik.

Përmes një mesazhi në Facebook, Thaçi ka bërë thirrje që ato të bëhen në afatin e parë të mundshëm, në pjesën e parë të muajit shkurt.

Reformat përfshijnë: përcaktimin e kohëzgjatjes së fushatës elektorale, përcaktimin e numrit të kandidatëve në listat zgjedhore, përcaktimin e pragut zgjedhor, përcaktimin e së drejtës për votim me kusht dhe çështje të tjera.
XS
SM
MD
LG