Ndërlidhjet

Sot - Dita e Përkujtimit të Holokaustit


Aushvic, Poloni
Sot në mbarë botën shënohet Dita e Përkujtimit të Holokaustit.

Më 27 janar të vitit 1945, trupat sovjetike kanë çliruar kampin e vdekjes në Aushvic të Polonisë.

Vlerësohet se afro 1.5 milion hebrenj evropianë janë vrarë gjatë Holokaustit, së bashku me 4.5 milionë të tjerë.

Kombet e Bashkuara kërkojnë nga vendet anëtare që të nderojnë viktimat e epokës naziste dhe të zhvillojnë programe arsimore që ndihmojnë në parandalimin e gjenocidit në të ardhmen.
XS
SM
MD
LG