Ndërlidhjet

Sonda e Kinës në Hënë ka probleme mekanike


Ilustrim
Kina ka bërë të ditur se sonda e saj në Hënë ka pësuar probleme mekanike dhe mund të mos jetë në gjendje për të përfunduar misionin.

Sonda “Yutu” ka nisur të operojë muajin e kaluar dhe ka pasur për qëllim të eksplorojë sipërfaqen e Hënës për tre muaj.

Me këtë veprim, Kina ka qenë vendi i tretë në botë, pas Shteteve të Bashkuara dhe ish-Bashkimit Sovjetik, që ka dërguar sondë në Hënë.

Përdoruesit e internetit në Kinë kanë vërshuar mediat sociale duke shprehur keqardhje për sondën.
XS
SM
MD
LG