Ndërlidhjet

Në Izrael, Gjermani, Rusi dhe vende të tjerta po shënohet Dita Ndërkombëtare e Përkujtimit të Holokaustit.

Rreth 60 ligjvënës izraelitë kanë udhëtuar drejt Aushvicit, ish-kampit nazist të vdekjes në Poloni.

Ata do t’iu bashkohen qindra politikanëve izraelitë dhe hebrenj, si dhe të mbijetuarve të Holokausit nga e gjithë bota.

Vlerësohet se afro 1.5 milion hebrenj evropianë janë vrarë gjatë Holokaustit, së bashku me 4.5 milionë të tjerë.

Kombet e Bashkuara kërkojnë nga vendet anëtare që të nderojnë viktimat e epokës naziste dhe të zhvillojnë programe arsimore që ndihmojnë në parandalimin e gjenocidit në të ardhmen.
XS
SM
MD
LG