Ndërlidhjet

HRW: Me ligj të mbrohen të drejtat e grave në Afganistan


Logo e Human Rights Watch.
Një grupi i të drejtave ndërkombëtare të njeriut, thotë se presidenti afgan, Hamid Karzai, nuk duhet të nënshkruajë ligjin i cili është miratuar nga parlamenti e i cili, nuk mbronë të drejtat e grave nga dhuna në familje dhe martesat e detyruar.

Parlamenti ka miratuar ligjin, vitin e kaluar për të cilin ligj ekspertët thonë se përmban nene që nuk mbrojnë të drejtate e grave.

Organizata Human Rights Watch i ka bërë thirrje Karzai për ta dërguar sërish ligjin te ligjvënësit për amendamentim.

HRW, thotë se ligji i propozuar do të ishte në kundershtim edhe me disa ligje të tjetër që janë miratuar në vitin 2009, e që kanë të bejnë me mbrojtjen e të drejtatve të grave.

Parlamenti i Afganistanit është i dominuar nga klerikët konservatorë dhe ish kryekomandantë.
XS
SM
MD
LG