Ndërlidhjet

Ish- presidenti pakistanez, Pervez Musharraf nuk është paraqitur në gjykatë të premten për një seancë dëgjimore.

Musharraf akuzohet për tradhti, për pezullim të Kushtetutës dhe vendosjen e gjendjes së jashtëzakonshme në nëntor të vitit 2007.

Avokatët e Musharrafit, kanë kërkuar një shtyrje të procesit, duke u zotuar se ai do të vijë në gjykatë më 18 shkurt.

Avokatët e tij, kanë treguar se Musharraf, ka qenë në në një spital më 2 janar, ku ka marrur trjatime mjekësor nga shtrengimet në gjoks.

Kërkesa e Musharrafit që të trajtohet për shërim jashtë vendit është refuzuar nga gjykata.

Musharraf i cili kishte marr pushtetin në grusht të vitit 1999, është detyrua të largohet nga pozita në vitin 2008. Nëse shpallet fjator, ai mund të përballet me dënimin me vdekje.
XS
SM
MD
LG