Ndërlidhjet

Haga nis rastin e Kroacisë dhe Serbisë më 3 mars


Ilustrim
Shqyrtimi i ankesave reciproke të Kroacisë dhe Serbisë, për gjenocid gjatë luftës në Kroaci, nga viti 1991 deri më 1995, do të nisë më 3 mars në Gjykatën e Hagës.

Është paraparë që argumentet e para t’i paraqesë Kroacia, për t’u ndjekur më pas nga Serbia.

Avokati ligjor i Serbisë në këtë kontest është Sasha Obradoviq, ndërsa i Kroacisë, Mirjan Damashka.

Kroacia ka ngritur akuzën kundër ish-Jugosllavisë në vitin 1992, ndërsa Serbia është përgjigjur me kundërakuzë në vitin 2010.
XS
SM
MD
LG