Ndërlidhjet

KS i OKB-së miraton rezolutën për korridor humanitar në Siri


Ilustrim
Këshilli i Sigurimit i Kombeve të Bashkuara ka miratuar unanimisht të shtunën një rezolutë për të rritur ndihmën humanitare në Siri.

Sipas të dhënave të fundit të OKB-së, 9.3 milion njerëz në Siri, kanë nevojë urgjente për ndihmë, dhe se kjo gjë kërcënon të ndërmerr “hapa të tjerë” në rast se nuk përmbushet kjo kërkesë.

Rusia dhe Kina, të cilat kanë mbrojtur qeverinë sirianë në Këshillin e Sigurimit të OKB-së, gjatë tri viteve të luftës në Siri, kanë votuar në favor të kësaj rezolute.

Këto dy anëtare të përhershme të KS të OKB-së, kanë përdorur veton e tyre në tri rezolutat e mëparshme.
XS
SM
MD
LG