Ndërlidhjet

Hebrenjtë ultra-ortodoksë kundër propozimit për ushtri


Foto arkivi
Rreth 50,000 hebrenj ultra-ortodoksë kanë protestuar në Nju Jork kundër propozimit të Izraelit për të zgjedhur qytetarë fetarë në ushtrinë e tij.

Protesta ndodh një javë pasi qindra mijëra hebrenj ultra-ortodoksë kanë protestuar në Jerusalem, duke bllokuar rrugët dhe paralizuar qytetin.

Që nga themelimi i Izraerlit më 1948, ultra-ortodoksët, të cilët përbëjnë 8 për qind të popullsisë 8-milionëshe të Izraelit, janë lejuar t’i shmangen shërbimit të detyrueshëm ushtarak, për të ndjekur studimet e tyre fetare.

Por, përjashtimi ka zemëruar izraelitët laikë.
XS
SM
MD
LG