Ndërlidhjet

Ukraina vendos roje të veçanta për sistemin e gazit


Ilustrim
Ministria e Punëve të Brendshme të Ukrainës ka bërë me dije se forcat e saja e kanë marrë nën kontroll sistemin e transportit dhe shpërndarkes së gazi,t dhe se e kanë vënë atë nën përkujdesjen e rojeve të veçanta.

Në një deklaratë të lëshuar të dielën vonë, kjo ministri ka bërë me dije se urdhëri për këtë është dhënë nga kryeministri dhe atë me qëllim të garantimit të sigurisë dhe funksionimit normal të asetit kryesor në Ukrainë.

Ministria nuk ka dhënë më shumë detaje në lidhje me këtë veprim.

Të shtunën, Kievi zyrtar ka bërë me dije se trupa ruse të mbështetura edhe me helikopterë kanë marrë nën kontroll një fshat që gjendet jashtë territorit të gadishullit Krimeja e që është në afërsi ne stacionin kryesot të gazit.
XS
SM
MD
LG