Ndërlidhjet

Obama do nderojë 24 veteranë ushtarakë


Presidenti i SHBA-së, Barack Obama.
Presidenti i Shteteve të Bashkuara, Barack Obama, do të nderojë sot 24 veteranë ushtarakë, të cilëve u është mohuar nderimi më i lartë për shkak të paragjykimeve.

Vetëm tre nga 24 veteranët që do të shpërblehen me Medaljen e Nderit, gjatë ceremonisë në Shtëpinë e Bardhë, janë ende gjallë dhe të tre ata veteranë të luftës në Vjetnam.

Në total, tetë prej tyre kanë luftuar në Vjetnam, nëntë në Kore dhe shtatë në Luftën e Dytë Botërore.

Medalja e Nderit njeh aktet personale të guximit.
XS
SM
MD
LG