Ndërlidhjet

Vjenë: Rifillojnë bisedimet rreth programit bërthamor të Iranit


Ilustrim
Sot në Vienë kanë rifilluan bisedimet në mes të Teheranit dhe gjashtë fuqive botërore mbi programin bërthamor të Iranit.

Ripërseritja e bisedimeve ka për qëllim gjetjen e një zgjidhje afatgjate për krizën bërthamore të Iranit.

Irani së fundi ka akuzuar agjencitë e huaja të zbulimt se janë përpjekur që të sabotojnë një nga objektet e saja bërthamore.

Irani më parë i ka akuzuar Izraelin dhe Shtetet e Bashkuara për përdorimin e operacioneve të fshehta që dëmtojnë programin bërthamor të këtij shteti.

Gjashtë fuqitë botërore që po zhvillojnë bisedime me Iranin në përpjekje për gjetjen e një zgjidhje afatgjate janë: Shtetet e Bashkuara, Rusia, Kina, Britania e madhe, Franca dhe Gjermania.
XS
SM
MD
LG