Ndërlidhjet

Putini do të forcojë “aftësitë fizike të rusëve”


Presidenti rus, Vladimir Putin.
Presidenti i Rusisë, Vladimir Putin, ka lansuar një program për përmirësimin e aftësive fizike të rusëve.

Ai ka thënë se do të përdorë fondet e Lojërave Olimpike Dimërore për të ringjallur planin e periudhës sovjetike.

Putini ka thënë se rivendosja e planit, që fillimisht është ndërmarrë nga Joseph Stalini në vitet 1930 dhe që në Rusi njihet me akronimin GTO, do të ndihmojë traditat kombëtare të rusëve.

Putini ka qartësuar se fondet do të shkojnë në mbështetjen e lokacioneve sportive dhe në promovimin e jetës së shëndetshme.
XS
SM
MD
LG