Ndërlidhjet

MPB nis me lëshimin e lejeqendrimeve biometrike, për të huaj


Ministri i punëve të brendshme, Bajram Rexhepi
Ministria e Punëve të Brendshme ka bërë me dije se nga dita e nesërme do të fillojë me lëshimin e leje qëndrimeve për të huaj në formë të kartelave biometrike.

“Leje qëndrimet biometrike janë në pajtimin me “Ligjin për të Huajt” të Republikës së Kosovës dhe direktivës e BE-së 380/2008 për leje qëndrime për të huajt. Në këtë mënyrë Kosova bëhet vendi i parë në rajon që përmbush këtë kërkesë të BE-së”, thuhet në një kumtesë të lëshuar nga MPB-ja.

Lëshimi i lejeve në fromë elektronike do të zyrtarizohet të premtën në mesditë gjatë një ceremonie që do të mbahet.
XS
SM
MD
LG