Ndërlidhjet

Autoriteti i Telekomunikacionit në Turqi ka hequr ndalesën dyjavore të Twitteri-it pasi Gjykata Kushtetuese ka konstatuar se bllokimi shkel lirinë e shprehjes.

Kryeministri turk, Recep Tayyip Erdogan, ka urdhëruar bllokimin e rrjetit social, pasi qytetarët e kanë përdorur atë për të përhapur akuzat për korrupsion kundër rrethit të tij të brendshëm.

Ndalesa ka shkaktuar zemërim në mesin e turqve dhe është kritikuar nga aleatët perëndimorë të Turqisë.

Gjykata Kushtetuese ka marrë vendimin të mërkurën dhe ka thënë se ai duhet të hyjë në fuqi menjëherë.
XS
SM
MD
LG