Ndërlidhjet

Një numër perej 27 protestuesve në mesin e të cilëve edhe 12 fëmijë janë arrestuar sot nga policia në Kazakistan, të cilët pas mbajtjes disa orëshe janë liruar.

Protestuesit ishin mbledhur para zyrës së Prokurorisë së Përgjithshme në Astana ndërsa po kërkonin takim me kryeprokurorin Askhat Dauylbaev.

Protestuesit kanë bërë me dije se shteti po iu jep pak kompensim për pronat që do t’ua merr në hapësitën ku do të ndërtohet një universitet dhe ndërtesa të tjera shtetërore.
XS
SM
MD
LG