Ndërlidhjet

Në Moskë protestohet ndaj censurës dhe presionit në media


Ilustrim
Të pakten 5 mijë persona kanë protestuar në Moskë ndaj presionit qeveritar mbi mediat e lira.

Demonstrata e mbajtur në qendër të Moskës është quajtur “Marshi i së vërtetës” ndërsa është thirrur pas raportimeve të njëanshme të televizionit publik rus përkitazi me situatën në Ukrainë.

Historiani Andrei Zubov tha para turmës së duke e gënjyer popullin pëemes televizionit, qeveria po e çon vendin drejt një humnere.

Telefvizioni shtetëror i Ukrainës e ka portretizuar si qeveri fashiste, qeverinë e re në Kievë.

Pavarësisht kësaj, Kremlimi i ka mohuar akuzat se po bën censurë ose presion mbi mediat.
XS
SM
MD
LG