Ndërlidhjet

Eklipsi i plotë i Hënës në Amerikën Veriore dhe Jugore


Hëna është parë gjatë eklipsit total prapa një katedrale në Meksikë, më 15 prill 2014
Eklipsi i plotë i Hënës është parë në pjesë të Amerikës Veriore dhe Jugore.

Hëna është errësuar nga hija e Tokës herët në mëngesin e djeshëm, dhe ky fenomen i rrallë ka zgjatur për më tepër se një orë.

Për disa, Hëna është paraqitur me ngjyrë të kuqe të portokalltë, pasi të gjitha lindjet dhe perëndimet e Diellit, shndërrisin me një dritë të ndryshueshme nga Toka. Rrjedhimisht, është i njohur termi “Hëna e përgjakshme”.

Ky është i pari nga katër eklipset gjatë këtij viti, dhe i pari prej katër eklipseve të plota të Hënës këtë dhe vitin e ardhshëm.
XS
SM
MD
LG